Bouwen met het oog op de toekomst


Beton is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen: zand, grind (of granulaat), water en wordt vermengd met cement (bindmiddel), vul- en hulpstoffen. De natuurlijke grondstoffen worden veelal op korte afstand gewonnen, zijn goed voorradig en hebben als voordeel dat zij goed recyclebaar zijn. Daarom kan beton een rol spelen in de circulaire economie. 


Minder CO2-uitstoot

Beton speelt inmiddels een belangrijke rol in het verduurzamen van de bouw. Het gebruik van alternatieven voor cement zorgt voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot. bindmiddelen. Daarnaast heeft beton als voordeel dat de levensduur bijzonder lang is en de kwaliteit en veiligheid hoog. Duurzaam bouwen met beton vraagt om een integrale en milieubewuste benadering.


Beton Akkoord

Dekker heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het Beton Akkoord. Hierin leggen de belangrijkste partijen in de betonindustrie zich toe op het significant verminderen van CO2-uitstoot bij de productie van beton. Een belangrijk onderdeel hierbij is het zoeken naar goede alternatieven voor cement. 


Verantwoorde ketenaanpak

Het CSC-certificaat waarborgt maatschappelijke en milieuprestaties voor beton en in de keten. 


© 2018 Dekker groep BV  |  Alle rechten voorbehouden  |  Disclaimer  |  Privacy  |  Algemene Voorwaarden