OPEN DAG

VOOR RELATIES

zaterdag 6 juni 2020

Helaas, de open dag gaat niet door. 

Het was leuk geweest: struinen door de natuur met een gids van Natuurmonumenten, een rondleiding op een drijvende zandfabriek of een bezoek aan het grootste drijvende zonnepark van Europa. U had de keuze wat u op zaterdag 6 juni 2020 wilde gaan doen. Op deze speciale open dag voor relaties was u bij een van de activiteiten van harte welkom. 


Helaas, corona heeft roet in het eten gegooid. Vandaar dat we de open dag verplaatsen naar volgend jaar. 


Noteer alvast de nieuwe datum: 5 juni 2021.1 Struinen door de Hedelse Bovenwaard

Dagelijks razen duizenden mensen over de A2 nietsvermoedend langs dit fraaie natuurgebied aan de Maas bij Hedel. Wanneer u rondwandelt in dit gebied, realiseert u zich waarschijnlijk niet dat het tien jaar geleden nog een zandwinningslocatie was. Talloze vogelsoorten komen af op het bos-, gras- en waterrijke gebied. Diverse soorten eenden, zwanen, de ijsvogel en tureluur, maar ook de grasmus, tjiftjaf, gele kwikstaart en fitis laten zich zien en horen! Zomers kun je vlinders zien, zoals het icarusblauwtje en het bont zandoogje. En midden in het gebied ligt een beverburcht verborgen, de knaagsporen gaat u ontdekken tijdens de struintocht met de gids van Natuurmonumenten. 


Tijd

Duur struintocht: 2 uur
Reserveer uw gewenste tijd in het reserveringsformulier.

Locatie

Gementweg Hedel

Bijzonderheden

In verband met het struinen, dient u mobiel te zijn.

Kleding: aangepaste kleding, stevige schoenen of laarzen.

Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten.


2 Ontdek het grootste drijvende zonnepark van Europa

Onze zandwinlocatie - de Bomhofsplas in Zwolle - wordt op dit moment voorzien van een zonnepark. Met maar liefst 75.000 zonnepanelen komt hier het grootste drijvende zonnepark van Europa. Genoeg om meer dan 6.500 huishoudens per jaar van duurzame energie te voorzien. In samenwerking met initiatiefnemer GroenLeven bieden wij u de mogelijkheid om het zonnepark te bewonderen. In een fluisterboot vaart u met een gids van GroenLeven over de Bomhofsplas om het zonnepark van dichtbij te bekijken. 


Zandwinning Zwolle

Naast het bezoek aan het zonnepark, vertelt een gids van Dekker u graag alle ins en outs over onze zandwinning in Zwolle. Het zuigen en sorteren van zand en grind in verschillende korrelgroottes is een spektakel om te zien.


Tijd

9.00 - 13.00 uur
De rondleidingen vinden plaats tussen 9.00 - 13.00 uur.

Locatie

Bomhofsweg 5, 8035 PJ Zwolle
Zandwinning Zwolle ligt direct aan de A28, afslag 21.

Bijzonderheden

In verband met het varen, dient u mobiel te zijn. Kinderen vanaf 8 jaar en in bezit van een zwemdiploma zijn meer dan welkom. Dekker zorgt voor zwemvesten.
Visualisatie zonnepanelen Bomhofsplas - GroenLeven

3 Rondleiding op zandfabriek Rotterdam 55

Bekijk van dichtbij hoe zand en grind wordt gewonnen. U bent van harte welkom op de Rotterdam 55 die ligt in de Randwijkse Waarden in Heteren. De Rotterdam 55 is een van de grootste drijvende zandklasseerinstallaties in Nederland. De drijvende zandfabriek is 88 meter lang, 27 meter breed en 17 meter hoog. Het zuigen en sorteren van grind en zand in verschillende korrelgroottes is een spektakel om te zien. Ook krijgt u informatie over deze locatie waar naast zandwinning nieuwe natuur en kleinschalige recreatie gerealiseerd wordt. Na kennismaking stapt u op een bootje dat u naar de Rotterdam 55 brengt en na afloop van de rondleiding weer aan wal zet. 


Tijd Duur rondleiding: 2 uur
Reserveer uw gewenste tijd in het reserveringsformulier. 
Locatie

Renkumse Veerweg 2, Heteren

Bijzonderheden In verband met overstappen van een bootje naar de zandwininstallatie en een paar trappen, dient u mobiel te zijn. Kinderen vanaf 8 jaar en in bezit van een zwemdiploma zijn meer dan welkom. Dekker zorgt voor hesjes en zwemvesten.


Deze excursies worden mede mogelijk gemaakt door:

© 2018 Dekker groep BV  |  Alle rechten voorbehouden  |  Disclaimer  |  Privacy  |  Algemene Voorwaarden