Nieuws

Productie 4-16 van start bij Les Gravières Rhénanes

Bij onze groeve Les Gravières Rhénanes, gelegen aan de Bovenrijn tussen Basel en Straatsburg, heeft Dekker haar assortiment uitgebreid. Naast de gebruikelijke 4-32 (dat wil zeggen grindkorrels tussen de 4 en 32 mm) kunnen hier, na een verbouwing van de installatie, ook de producten 4 – 16 en 16 – 32 worden geproduceerd. De 16 – 32 wordt voornamelijk gebruikt als ballast grind op vlakke daken.

De grind in de groeve (gelegen langs kilometerraai 260 van de Rijn) wordt met een diepgrijper gewonnen tot een waterdiepte van wel 60 meter. Via drijvende transportbanden wordt de ruwe grind aan land gebracht. Het materiaal verdwijnt vervolgens in de grindklasseerinstallatie, alwaar de grind gereinigd, gesorteerd en op bulten opgeslagen wordt.

foto-tekstvak-verkoop-4-16-LGR

 

Via een transportband, gelegen in een tunnel onder de opslagbulten, wordt de grind in schepen beladen welke langs de oever van de Rijn liggen afgemeerd.

Het water in de groeve is van uitstekende kwaliteit en wordt gebruikt als kweekvijver voor zalm. In 2017 worden langs de oevers stranden en ligweides aangelegd.