Nieuws

Feestelijke overdracht Honswijkerplas

Dinsdag 20 mei is het recreatiestrand bij Tull en ’t Waal officieel geopend. Wethouder Geerdes van Houten onthulde samen met de heer Verkroost van het Recreatieschap Stichtse Groenlanden en onze collega Richard van den Berg het bord van het Recreatiegebied Honswijkerplas.

foto-tekstvak-overdrachthonswijkerplas01

Bij de ontvangst genoten de aanwezigen van  een petit-four met afdruk van het recreatiegebied. Na het officiële gedeelte was er een aangeklede borrel die de officials met de omwonenden zich goed lieten smaken. Het weer was perfect en ook de eerste badgasten waren van de partij.

foto-tekstvak-overdrachthonswijkerplas02

De afgelopen jaren zijn de uiterwaarden omgetoverd tot een recreatiegebied met een totale oeverlengte van maar liefst 3.000 meter waarvan 630 meter zandstrand met een speelplaats van 1.000 m2. Ook zijn er verschillende faciliteiten aangebracht zoals bankjes, picknickbanken, vissteigers, een toiletunit en 500 parkeerplaatsen. Al deze voorzieningen zijn volledig privaat gefinancierd vanuit de delfstofwinning.

In 2015 willen wij starten met de eindafwerking van het zuidelijke deel van de plas. Samen met omwonenden en andere belanghebbenden werken wij aan een inrichtingsplan om dit deel om te vormen tot een natuurgebied met extensieve recreatiemogelijkheden. Struinend en kanoënd kunnen recreanten het gebied verkennen. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen in een uitkijkhut.