Nieuws

VVD Tweede Kamerleden in Over de Maas

Afgelopen maandag 21 mei 2012 hebben VVD  Tweede kamerleden – Helma Lodders en Erik Ziengs – een werkbezoek gebracht aan Over de Maas. Zij brachten dit bezoek op uitnodiging van FODI (Federatie van Oppervlaktedefstoffenwinnende Industrieën).

Helma Lodders is namens de VVD in de Tweede Kamer onder andere woordvoerder: Economische Zaken, Landbouw en Innovatie betreffende de onderwerpen:
-Natuurbeheer
-Natuur gerelateerde zaken in fauna


Helma Lodders (VVD Tweede Kamerlid)

Erik Ziengs is namens de VVD in de Tweede Kamer onder andere woordvoerder: Economische Zaken, Landbouw en Innovatie betreffende de onderwerpen:
-Midden- en kleinbedrijf
-Toerisme


v.l.n.r.: Erik Ziengs (VVD Tweede Kamerlid),  Ewald van Hal (directeur vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek)  en Herman van der Linde (projectleider Over de Maas, Nederzand Projectmanagement BV)

De Tweede Kamerleden werden geïnformeerd over de totstandkoming van het project Over de Maas, de uitvoering en de herinrichting.

Joost Lok (Delgromij B.V.), geeft uitleg over vrijkomende klei  tijdens de afdekverwijderingsfase en het daarop volgende productieproces en de toepassingen van klei.


Jan van der Bent (bedrijfsleider Dekker), geeft uitleg over het productieproces aan boord van de Rotterdam 55


Het werkbezoek werd afgesloten met een tocht  langs het projectgebied, waarbij er stil werd gestaan bij de herinrichting van het project Over de Maas. Zie voor nadere informatie bijgaande link.