Nieuws

Verbouwing Rotterdam 55 afgerond

Rotterdam 55 is afgerond

Rondom kerst en oud & nieuw is er hard gewerkt om onze klasseerinstallatie Rotterdam 55 te verbouwen. Na een voorbereidingstraject van enkele maanden draait onze installatie sinds maandag 6 januari weer volop. Aan het woord onze collega Manfred Rambach, die de hele ombouw heeft voorbereid en de uitvoering heeft begeleid.

“Onder andere de bakkenband die onderdeel is van het verladingssysteem is vervangen. Deze bakkenband was versleten en hierop zit een levertijd van ongeveer twee maanden. Deze is nu vervangen door een gewone transportband”. Hierdoor moesten er enkele lange transportbanden worden verplaatst of worden omgedraaid. Door grote inzet van onze collega’s aan boord kon de levering aan onze klanten op de 6e januari gewoon worden hervat.

“Door deze verbouwing is onze installatie bedrijfszekerder geworden. Mocht er in de toekomst een probleem zijn met één van de transportbanden dan kan deze binnen één dag vervangen worden. Tegelijkertijd kan er nu ook een hogere verladingscapaciteit worden gehaald zonder dat het energieverbruik van de installatie stijgt. Al met al levert dat een aanzienlijke energiebesparing op”, aldus Manfred.