Nieuws

Realisatie Maaspark Well goed op schema

Sinds augustus 2013 produceert de Emmy Yvonne zand en grind in de Hoogwatergeul Well Aijen. Deze hoogwatergeul maakt onderdeel uit van het project Maaspark Well. Sinds de start van de werkzaamheden is er ruim 750.000 ton zand en grind afgevoerd en zo is een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de hoogwaterveiligheid in het Maasdal.

In 1993 en 1995 trad de Maas fors buiten haar oevers. Dit leidde tot overstromingen in Noord Limburg. Bewoners werden geëvacueerd, huizen liepen onder water en er was veel schade. Naar aanleiding hiervan is het project Ruimte voor de Rivier opgestart. Dit heeft langs de Maas, maar ook langs de andere grote rivieren in Nederland, geleid tot een aantal projecten om Nederland beter te beschermen tegen hoge waterstanden in de rivieren.

foto-tekstvak-nieuwsbrief-well-aijen01

Binnen het project Maaspark Well werd besloten een hoogwatergeul aan te leggen en de voorhaven bij het Leukermeer fors te vergroten. Binnen het project worden deze werkzaamheden aangegrepen om van het gebied een aantrekkelijk landschap te maken, voor de inwoners van Bergen en voor toeristen. Het is de bedoeling dat dit gebied uitgroeit tot het waterrecreatiegebied in de regio. De kaart op deze pagina geeft een goed beeld hoe Maaspark Well er in 2025 uit zou kunnen zien.

Via de link aan de rechterzijde van de pagina kunt u de recente uitgebrachte nieuwsbrief over het Maaspark Well inzien.