Nieuws

Officiële opening Well Aijen

Donderdag 20 februari is de officiële starthandeling verricht van het project Well Aijen. Vanaf de sluis bij het Reindersmeer werd een vaartocht gemaakt naar het projectgebied. Aan boord waren betrokken medewerkers van de Gemeente Bergen, Provincie Limburg, Rijkswaterstaat en van de samenwerkingen ontwikkelaars Kampergeul. Na aankomst bij de installatie Emmy Yvonne onthulde gedeputeerde Patrick van den Broeck ter plaatse van de invaart naar de Maas een informatiebord over het project.

foto-tekstvak-openingshandeling-wellaijen

Het project Well Aijen bestaat uit diverse onderdelen waarbij aandacht is voor hoogwaterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie. Met de werkzaamheden in het gebied wordt een waterstandsdaling van 26 cm bij hoogwater gerealiseerd. Ook wordt een gebied van 127 hectare omgevormd tot natuur en komen er ruime mogelijkheden voor recreatieve ontwikkeling. Dekker maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband van zand- en grindproducenten die dit project onder de vlag van Kampergeul B.V. uitvoeren.

foto-tekstvak-openingshandeling-wellaijen01

Eerder hebt u via deze site kunnen lezen dat op 5 augustus 2013 de Emmy Yvonne al met de productie ter plaatse is gestart. Voor meer informatie over het project Well-Aijen kunt u in de rechter kolom klikken op de diverse linken, om bijvoorbeeld op onze projectpagina Well-Aijen te komen of de websites van de Maaswerken en Maaspark Well te bezoeken. Ook kunt u de laatste nieuwsbrief van Kampergeul lezen via de link.